VASTAPUIDUN VILJAN E-VITAMIINIPITOISUUS NOUSEE VASTA VARASTOINNIN AIKANA?

24. syyskuuta 2024

Syksyn sadonkorjuu on käynnissä, ja monilla tiloilla vastapuidun viljan käyttö rehuna on ajankohtaista. Tiesitkö, että vastapuidun viljan e-vitamiinipitoisuus nousee vasta varastoinnin aikana? Tämä tarkoittaa, että heti sadonkorjuun jälkeen käytetty vilja voi olla vitamiiniköyhää.

Tämä voi aiheuttaa haasteita eläinten hyvinvoinnille ja kasvulle. LAKTA-sarjasta löytyy ratkaisu tähänkin ongelmaan: Vitaminoitu LAKTA-Happo E. Tämä tuote on suunniteltu täydentämään rehun vitamiinitasoja ja varmistamaan, että eläimesi saavat tarvitsemansa ravintoaineet.

Vitaminoidun LAKTA-Happo E:n edut:


• Varmistaa tasaisen ja katkeamattoman vitamiinien annostelun

• Helpottaa tilan työtä, sillä vitamiineja ei tarvitse lisätä erikseen

• Räätälöitävissä tilakohtaisesti asiakkaan käyttämän rehun mukaan


Käyttämällä Vitaminoitu LAKTA-Happo E -tuotteita, voit varmistaa, että eläimesi saavat parhaan mahdollisen ravinnon, vaikka rehu olisi vitamiiniköyhää. Älä anna vitamiinipuutoksen vaikuttaa eläintesi hyvinvointiin ja tuotantoon.

7. toukokuuta 2025
Käytännön porsastuottaja tietää kokemuksesta, että mikäli porsas vieroituksen tapahduttua siirtyy hidastellen kiinteään ravintoon, seurauksena on lihasikalassa sairasteleva ja huonosti kasvava tuotantoeläin. Tutkittua tietoa syistä, jotka selittävät vieroitustapahtuman jälkeisiä kokemusperäisiä havaintoja ei ole ollut. Tämän tietovajauksen korjaamiseksi hollantilainen tutkimusryhmä selvitti, mitä tapahtuu suolistossa heti vieroituksen jälkeisinä päivinä porsailla, jotka ryhtyvät syömään nopeasti ja toisaalta porsailla, joilla siirtyminen kiinteään ravintoon on hidasta.
Tekijä Jaakko Laine 25. huhtikuuta 2024
Yleisesti voidaan todeta, että ravintotietoiset kuluttajat eivät tyydy sianlihan osalta enää määrään vaan haluavat laatua. Sianlihan laadun mittareina on kirjallisuudessa esitetty muun muassa ruhon pH heti teurastuksen jälkeen (tavoite pH 6,3-6,7), lihan väri, mureus, vedensidonta, valuma ja rasvapitoisuus. Nämä lihan laatuominaisuudet eivät synny teurastamossa, vaan ne kehittyvät tilalla porsaan kasvaessa. Kriittisimmät vaikuttajat tässä prosessissa ovat luonnollisesti käytetty rehu, tiiviste ja mahdolliset muut kasvatuksen lisäaineet.
Tekijä Jaakko Laine 12. lokakuuta 2023
Tilojen teettämissä SÄILÖX-tuotteita sisältävissä säilörehuanalyyseissa on joissakin tapauksissa ammoniakkityppi ylittänyt viitearvoina käytetyn ylärajan. Tämä on ymmärrettävästi herättänyt huolta rehun laadusta siitäkin huolimatta, vaikka muut rehusta mitatut laatuarvot ovatkin olleet viitearvoissa.
Lisää viestejä