Tammikuussa 2022 ilmestyneessä Food Chemistry-lehden artikkelissa Effects of dietary grape seed proanthocyanidin extract supplementation on meat quality, muscle fiber characteristics and antioxidant capacity of finishing pigs esitetään tuloksia tutkimuksesta, jossa osoitetaan loppukasvatusvaiheessa lisätyllä rypälesiemenuutteella olevan myönteisiä vaikutuksia lihan laatuun. Tutkimuksen yhteenvedossa todetaan muun muassa, että kun lihasian loppukasvatusvaiheen rehuun lisättiin rypälesiemenuutetta, havaittiin lihan värissä positiivinen muutos, vedensidontakyky parani, samoin mureus ja lihan ravintoarvo nousi. Todettiin myös, että longissimus dorsi lihaksen (ulkofilee) rasvapitoisuus laski sekä lihaksen laatua parantava muutos lihassolujen rakenteessa. Näiden lihan laadullisten seikkojen lisäksi tutkimuksessa havaittiin antioksidanttisten yhdisteiden pitoisuuden kasvaneen kudoksissa, millä puolestaan on eläimen terveyttä ylläpitäviä vaikutuksia.
Finlactic Oy:n LAKTA-tuotteiden käytöllä liemirehuruokinnassa on havaittu teurastuksen jälkeisen ruhon pH:n olevan lähempänä yllä mainittua tavoitetta (pH 6,3 -6,7) kuin mitä se on perinteisiä muurahaishappovalmisteita käyttävien tilojen teurasruhoissa. Tästä on seurauksena laadukkaampi liha.
Finlactic Oy:n pyrkimyksenä on selvittää mahdollisuuksia valmistaa rypälesiemenuutetta sisältävä LAKTA-tuote ja siten tehostaa sen jo entuudestaan myönteisiä vaikutuksia lihan laatuun.
040 900 7980
asiakaspalvelu@finlactic.fi
Teollisuustie 8
32810 Kokemäki
Kiitos uutiskirjeen tilauksesta. Olette nyt postituslistalla.
Hups, jokin meni pieleen. Kokeile myöhemmin uudelleen.