LAKTA-SARJA

RÄÄTÄLÖIDYT TUOTTEET

TUTKIMUS- JA KEHITYSTYÖ

TOIMITUKSET JA VARASTOINTI

LUOMU LAKTA-SARJA

HOMESIEPPARIT

Homesiepparit

 

Finlactic Oy:n Homesiepparit tarjoavat laadukkaan ja kotimaisen vaihtoehdon rehun homevaikutusten torjuntaan.

 

HOMESIEPPARIT ovat bentoniittia sisältäviä homemyrkkyjen poistoon tarkoitettuja rehun lisäaineita, joiden tehtävä on sitoa rehussa mahdollisesti olevat myrkyt itseensä ja poistaa ne eläimen kehosta ulosteen mukana.

 

EU:n hyväksynnän saaneista sidonta-aineista tunnetuin ja yleisessä käytössä oleva, on bentoniitti joko yksin tai yhdessä piimaan ja alumiinisilikaattien kanssa. Bentoniitti on luonnon savea, joka turpoaa vedessä ja muodostaa erittäin suuren ominaispinnan, jopa 400 -600 m2./g. Lisäksi vedessä bentoniitin pintaan syntyy positiivinen pintavaraus.

 

Rehun sisältämien hometoksiinien poistajana bentoniitin toimintamekanismi perustuu juuri näihin kahteen edellä mainittuun ominaisuuteen. Rehun sisältämässä vedessä olevat hometoksiinikemikaalit kiinnittyvät nyt tähän valtavaan tarjolla olevaan pintaan, jota kiinnittymistä tehostaa magneetin tavoin bentoniitin ja hometoksiinien vastakkaismerkkinen sähköinen varaus. Kiinnittymisen tapahduttua hometoksiineja sisältävä bentoniitti kulkeutuu eläimen ruoansulatusjärjestelmän läpi ja tulee ulos ulosteen mukana.